Bodemisolatie

Gasprijzen stijgen naar recordhoogte! Zijn uw vloeren boven de kruipruimte niet, of slecht geïsoleerd? Laat de vloer of de bodem isoleren! Bodemisolatie is ook zinvol als aanvulling op de isolatie van matig geïsoleerde vloeren uit de jaren 80 en 90, vooral in combinatie met vochtige of natte kruipruimtes.

Wij Helpen U Graag Met Uw Isolatie

Grimbergen is gespecialiseerd in de isolatie van uw metselwerk gevels en de begane grondvloer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bodemisolatie: Wat Is Het?

Bodemisolatie bestaat uit een dikke laag EPS chips of EPS parels waarmee de bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd. Hierdoor verdwijnt de warmtestraling van de vloer niet langer in de bodem. De warmtestraling wordt tegengehouden door het isolatiemateriaal waardoor de vloer en de luchtlaag tussen vloer en isolatiemateriaal warmer worden. Gevolg; minder energieverlies en een warmere vloer!

 

 

De Voordelen In Het Kort:

  • Droge kruipruimte door dikke laag isolatie die verdamping tegengaat
  • Hogere vloertemperatuur dus meer comfort in de winter, eerder aangenaam;
  • Oplossing voor veel voorkomende vocht en schimmelproblemen;
  • Behoorlijke energiebesparing, dus lagere energierekening
  • Investering met overzienbare terugverdientijd
  • ISDE subsidie  vaak mogelijk1)
  • Draagt bij aan de energietransitie, minder CO2  uitstoot
  • Verbetering van het energielabel van uw woning
  • Gebruik gecertificeerde materialen (Bureau CRG)

Wanneer Is Bodemisolatie Mogelijk?

In veel situaties waar het niet mogelijk is om vloerisolatie aan te brengen, is het vaak wel mogelijk om bodemisolatie te plaatsen.

  • Er staat grote delen van het jaar een laag(je) water in de kruipruimte;
  • De hoogte van de kruipruimte is onvoldoende om de vloer te isoleren
  • Er bevinden zich erg veel leidingen in de kruipruimte die het onmogelijk maken om isolatie tegen de onderzijde van de vloer te plaatsen;
  • Als u de isolatie van matig geïsoleerde betonvloeren uit de jaren 80 en 90, vooral met een vochtige of natte kruipruimte wilt verbeteren.

 

Wanneer Is Bodemisolatie Zinvol?

  • Als het niet mogelijk is om de vloer te isoleren, te laag, te nat, te veel leidingen
  • U wilt toch verbetering van de isolatie en een drogere kruipruimte

De Werkwijze Van Grimbergen Isolatietechniek

Inspectie van de kruipruimte  

Voordat wij gaan isoleren wordt eerst door onze adviseur gekeken of de kruipruimte geschikt is. Zo moet de kruiphoogte voldoende hoog zijn om met de slangen de isolatiematerialen in te brengen. De kruipruimte wordt visueel geïnspecteerd. Er wordt gekeken of er verschillende compartimenten zijn en of die bereikbaar zijn, of eenvoudig bereikbaar gemaakt kunnen worden. De adviseur meet ook het oppervlakte van de vloer op.  De adviseur bespreekt de mogelijkheden met de cliënt. Na het uitbrengen van de offerte en de opdrachtverlening wordt in onderling overleg de datum van de uitvoering vastgesteld.

Gebruikte bodem isolatiematerialen

Grimbergen isolatietechniek werkt met twee isolatiematerialen die beiden zeer geschikt zijn voor het isoleren van de kruipruimte;

Bekijk Onze Blog Artikelen

De 7 voordelen van uw spouwmuren isoleren

De 7 voordelen van uw spouwmuren isoleren

Isolatie van uw spouwmuren; de 7 voordelen 1. Energiebesparing, gasbesparing dus geldbesparing! Door uw spouwmuren te isoleren realiseert u een forse energiebesparing. Met 55 mm isolatie gaat er circa 70% minder energie verloren door het metselwerk. Bij 55 mm isolatie...

7 Voordelen Van Bodemisolatie

7 Voordelen Van Bodemisolatie

7 Voordelen Van Bodemisolatie 1. Veel drogere kruipruimte, minder corrosie van leidingen, minder vocht in huis Bij ongeïsoleerde vloeren wordt de kruipruimte van boven af opgewarmd waardoor veel vocht uit de bodem verdampt. Een deel hiervan kan in de woning komen door...

Benieuwd Naar De Isolatie Kosten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op