Spouwmuurisolatie

Gasprijzen stijgen naar recordhoogte! Zijn uw spouwmuren niet, of slecht geïsoleerd? Bespaar nu fors op uw energierekening door uw spouwmuren door Grimbergen Isolatietechniek te laten isoleren!

Wij Helpen U Graag Met Uw Isolatie

Grimbergen is gespecialiseerd in de isolatie van uw metselwerk gevels en de begane grondvloer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

De Voordelen Van Spouwmuurisolatie In Het Kort:

  • Minimale investering in relatie tot de opbrengst
  • Grote energiebesparing, dus lagere gasrekening, dus minder CO2 uitstoot
  • Zeer korte terugverdientijd, enkele jaren, hoog rendement
  • ISDE subsidie mogelijk
  • Verbetering thermisch binnenklimaat, minder fluctuaties temperatuur
  • Warm in de winter, koel in de zomer
  • Verbetering van het energielabel van uw woning
  • Gebruikte materialen, EPS HR++ parels en Knauf Supafil glaswol hebben een lage milieubelasting (eco-footprint) en zijn gecertificeerd.
  • Maakt toepassing van (hybride) warmtepomp eerder mogelijk

In deze blog gaan wij dieper in op de voordelen van spouwmuurisolatie.

Volledige ISDE subsidie is mogelijk als u tenminste 2 maatregelen treft. Bij 1 maatregel krijgt u 50% subsidie. Lees hier verder.

Wat Is Een Spouwmuur Eigenlijk?

In Nederland worden sinds de jaren 20 van de vorige eeuw spouwmuren toegepast als gevel.      

De traditionele opbouw van een spouwmuur zonder isolatie is als volgt; 

  • Buitenspouwblad bestaande uit halfsteens metselwerk
  • Een zwak geventileerde luchtspouw van 30 tot 70 mm
  • Een binnenspouwblad bestaande uit metselwerk, kalkzandsteen of beton of een gevelsluitend element (hsb)
  • Het buitenblad is met zogenaamde spouwankers gekoppeld aan het binnenblad

Praktisch alle niet geïsoleerde spouwmuren en spouwmuren met dunne isolatie (20 tot 60 mm) kunnen worden na-geïsoleerd door in de resterende luchtspouw een isolatiemateriaal te spuiten.
Bij welke woningen en gebouwen is dat mogelijk?

√  Woningen en gebouwen die tussen 1920 en 1973 zijn gebouwd met spouwmuren die niet zijn geïsoleerd
√  Woningen en gebouwen die zijn gebouwd tussen 1973 en 1988 hebben spouwmuren met 20 tot 70 mm isolatie, hier kan de resterende luchtspouw van minimaal 30 mm vaak worden gebruikt voor na-isolatie. Hierdoor wordt de isolatiewaarde van de gevel verbeterd.

Vanaf de jaren ’90 is dikkere isolatie gebruikt en is aanvullende na-isolatie van de spouwmuur minder zinvol.

Wanneer Is Spouwmuurisolatie Mogelijk?

Spouwmuurisolatie is in principe mogelijk als er sprake is van een spouwmuur die vanuit de bouw nog niet, of dun is geïsoleerd en die een resterende luchtspouw heeft van tenminste 30 mm. Bij de meeste spouwmuren bedraagt de breedte tussen de 30 en 70 mm. Ideaal om te vullen!

Grimbergen Isolatietechniek werkt met twee hoogwaardige isolatiematerialen;

Wanneer Is Isolatie Niet Mogelijk?

Spouwmuren die aan de buitenzijde zijn voorzien van stucwerk, kunnen wij niet isoleren. Hier kunt u aan de slag met voorzetwanden aan de binnenzijde of een vorm van buitengevelisolatie. Vraag uw aannemer! Wit geschilderde muren kunnen wij isoleren als er een dampopen verf is toegepast. Dit wordt altijd met u besproken.

Ook spouwmuren met een geglazuurde steen in het buitenspouwblad kunnen wij niet isoleren. Ook hier kunt u aan de slag met voorzetwanden aan de binnenzijde. 

Steens metselwerk gevels dienen aan de binnenzijde of aan de buitenzijde te worden geïsoleerd met voorzetwanden respectievelijk buitengevelisolatie.

De Werkwijze Van Grimbergen Isolatietechniek

Inspectie van de spouw   

Voordat wij gaan isoleren wordt eerst door onze adviseur gekeken of de spouw geschikt is. Zo moet de spouwbreedte minimaal 30 mm zijn en mag er geen puin in de spouw zitten. Met een endoscoop wordt een visuele inspectie van de spouw uitgevoerd.  Dit kan door de open stootvoegen of door gaatjes te boren in de gevel die na inspectie weer netjes worden afgedicht. De adviseur meet ook het oppervlakte van het metselwerk op, waarbij ook rekening wordt gehouden met het gedeelte van de spouwmuur dat onder het maaiveld doorloopt tot de funderingsbalk. Na het uitbrengen van de offerte en de opdrachtverlening wordt in onderling overleg de datum van de uitvoering vastgesteld.

Gebruikte isolatiematerialen spouwmuurisolatie

Grimbergen isolatietechniek werkt met twee isolatiematerialen die beiden zeer geschikt zijn voor het isoleren van de spouwmuren;

  • EPS HR++ parels
  • Knauf Supafil glaswolvlokken

Bekijk Onze Blog Artikelen

De 7 voordelen van uw spouwmuren isoleren

De 7 voordelen van uw spouwmuren isoleren

Isolatie van uw spouwmuren; de 7 voordelen 1. Energiebesparing, gasbesparing dus geldbesparing! Door uw spouwmuren te isoleren realiseert u een forse energiebesparing. Met 55 mm isolatie gaat er circa 70% minder energie verloren door het metselwerk. Bij 55 mm isolatie...

7 Voordelen Van Bodemisolatie

7 Voordelen Van Bodemisolatie

7 Voordelen Van Bodemisolatie 1. Veel drogere kruipruimte, minder corrosie van leidingen, minder vocht in huis Bij ongeïsoleerde vloeren wordt de kruipruimte van boven af opgewarmd waardoor veel vocht uit de bodem verdampt. Een deel hiervan kan in de woning komen door...

Benieuwd Naar De Isolatie Kosten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op